teljeselet

teljeselet

29. Vitaminok : E-vitamin

2016. január 02. - Megyesi Dóra






Az E vitamint más néven tokoferolként ismerjük és szintén zsírban oldódik.  Hatása nem teljesen
ismert még, mert hiánytünetei tulajdonképp nincsenek.

  Az E vitaminok  antioxidánsok. Védő szerepük van , valamint gátolják az öregedési folyamatokat.

Hőnek, savnak, lúgoknak ellenállnak, megakadályozzák a zsírok avasodását.








Legjobb E-vitamin forrásaink a növényi olajok, tehát a napraforgó-, búzacsíra-, tökmag-, olíva- 
kukoricaolaj, a búzacsíra és az egyéb gabonacsírák, a dió, a mandula, a zöld növények, 
hüvelyesek, a szójabab. A hús, a máj és a tojás tartalmaz jelentősebb mennyiségű vitamint.

A bejegyzés trackback címe:

https://teljeseletblog.blog.hu/api/trackback/id/tr448227700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása