Szintén zsírban oldódik ( remélem most már mindenkinek világos miért is szükséges
zsírokat fogyasztani ).
Az F-vitamin telítetlen zsírsavakat tartalmaz : omega 3 és omega 6
zsírsavakat, melyeket a szervezet nem képes előállítani, de feltétlenül szükségesek.
Hiányában szemszárazság, pattanások, viszketés,ekcéma, száraz bőr lép fel ,
valamint meggyengülhet az immunrendszer: csökken a szervezet védekezőképessége,
és gyakoribb lehet a felső légúti megbetegedés. Megjelenhet még veseműködési zavar,
és fokozatos, megállíthatatlan fogyás.
Fontos szerepe van a koleszterinszint csökkentésében.
Megtalálható az avokádóban a lenmagban, a kukoricában, a sütőtökben a
földimogyoróban,diófélékben ( kivéve a para- és a kesudiót ) a kukorica-szezám-
napraforgó olajokban, ha hidegen sajtoltak , illetve a zsíros húsú halakban is.
Aki rendszeresen nagyobb mennyiségű szénhidrátot fogyaszt, annak feltétlenül szükséges
több F vitamint fogyasztani.