teljeselet

teljeselet

31. F-vitamin

2016. január 02. - Megyesi Dóra





Szintén zsírban oldódik ( remélem most már mindenkinek világos miért is szükséges
zsírokat fogyasztani ).
Az F-vitamin telítetlen zsírsavakat tartalmaz : omega 3 és omega 6
zsírsavakat, melyeket a szervezet nem képes előállítani, de  feltétlenül szükségesek.

     Hiányában szemszárazság, pattanások, viszketés,ekcéma, száraz bőr lép fel ,
valamint meggyengülhet az immunrendszer: csökken a szervezet védekezőképessége,
és gyakoribb lehet a felső légúti megbetegedés. Megjelenhet még veseműködési zavar,
és fokozatos, megállíthatatlan fogyás.

  Fontos szerepe van a koleszterinszint csökkentésében.



Megtalálható az avokádóban a lenmagban, a kukoricában, a sütőtökben a
földimogyoróban,diófélékben ( kivéve a para- és a kesudiót ) a kukorica-szezám-
napraforgó olajokban, ha hidegen sajtoltak , illetve a zsíros húsú halakban is.

Aki rendszeresen nagyobb mennyiségű szénhidrátot fogyaszt, annak feltétlenül szükséges
több F vitamint fogyasztani.

A bejegyzés trackback címe:

https://teljeseletblog.blog.hu/api/trackback/id/tr708227716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása